Dirigent

Leo van Lierop (1991) studeerde Accordeon bij Ronald van Overbruggen en Gerie Daanen en HaFa-Directie bij Hardy Mertens aan het Fontys Conservatorium te Tilburg, met piano en orgel als bijvakken. In 2015 rondde hij beide opleidingen cum laude af. Voor directie bezit hij de Bachelorgraad, voor accordeon het Masterdiploma.

Gedurende zijn studie heeft Leo diverse masterclasses gehad van beroemde musici. Masterclasses accordeon kreeg hij van o.a. Stefan Hussong, Friedrich Lips, Yuri Shishkin, Alexander Dmitriev en Miljan Bjeletic. Verdieping in het uitvoeren van Barokmuziek kreeg hij bij klavecinist Jacques Ogg en traversist Wilbert Hazelzet. Voor zijn specialisatie in het dirigeren van accordeonorkesten kreeg hij les van de vermaarde componist en dirigent Stefan Hippe.

Als docerend en uitvoerend musicus reist hij het hele land af. Hij was diverse malen prijswinnaar bij het Nationaal Accordeon Concours en soleerde al met diverse harmonie-, symfonie- en accordeonorkesten. Als accordeonist is hij actief in diverse samenstellingen. Naast zijn activiteiten als solist vormt hij een duo met fluitiste Arjanne Bruggeman, speelt hij in Sexteto Recuerdo, dat moderne tangomuziek naar de concertzalen brengt en is hij de accordeonist van het gloednieuwe Brecht Trio, dat samen met zangeres Kikki Vanhautem en pianiste Gabrielka Clout muziek verzorgt rondom schrijver Bertolt Brecht.

Leo’s repertoire omspant diverse stijlen; klassieke en moderne muziek voor solo accordeon, maar ook vele werken voor accordeon in kamermuziekverband en grote werken met koor of orkest.

Als dirigent is hij aangesteld bij accordeonverenigingen in Lekkerkerk, Haarlem, Den Haag en Heerhugowaard.